Ajam ketjap met ananas
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept
---------------------------------------------------------------------------------------------
Bereidingswijze:
- Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
- Laat de ananas uitlekken.
- Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer (tot een puree).
- Knijp de halve limoen uit en vang het sap op.
- Verhit de arachideolie en fruit de ui en knoflook totdat deze begint te verkleuren.
- Schep 1 eetlepel sambal erdoor en fruit dit mee.
- Voeg daarna 2 eetlepels basterdsuiker, 8 eetlepels ketjap, limoensap en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
- Vermeng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan het mengsel.
- Goed doorroeren totdat je een gladde saus hebt en de saus de gewenste dikte heeft.
- Is de saus te dun, voeg dan nog maizena toe. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
- Snijd de kip in kleine blokjes.
- Verhit arachideolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
- Voeg de paprika toe en wok 5 minuten mee.
- Daarna de ananas toevoegen en goed warm laten worden.
- Voeg de ketjapsaus naar eigen smaak toe
Tips
serveer met bami of witte rijst.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept