Ajam ketjap met ananas

Ajam ketjap met ananas

Recept categorie(ën) Fruit, Gevogelte, Kip
Land van herkomst Oosters
Aantal porties: 4

Van wie is dit recept: Hans en Liesbeth Grunder
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Ingrediënten:

Voor de saus:

Bereidingswijze:

  • Maak de paprika schoon en snijd in kleine stukjes.
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Schil de ui en knoflook en snijd ze fijn met de staafmixer (tot een puree).
  • Knijp de halve limoen uit en vang het sap op.
  • Verhit de arachideolie en fruit de ui en knoflook totdat deze begint te verkleuren.
  • Schep 1 eetlepel sambal erdoor en fruit dit mee.
  • Voeg daarna 2 eetlepels basterdsuiker, 8 eetlepels ketjap, limoensap en een beetje water toe en breng dit aan de kook.
  • Vermeng 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water en voeg dit toe aan het mengsel.
  • Goed doorroeren totdat je een gladde saus hebt en de saus de gewenste dikte heeft.
  • Is de saus te dun, voeg dan nog maizena toe. Is de saus te dik, voeg dan nog wat water toe.
  • Snijd de kip in kleine blokjes.
  • Verhit arachideolie in een wok en bak hierin de kipfilet.
  • Voeg de paprika toe en wok 5 minuten mee.
  • Daarna de ananas toevoegen en goed warm laten worden.
  • Voeg de ketjapsaus naar eigen smaak toe

Tips

serveer met bami of witte rijst.

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept