Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 400 g kipfilet
- 3 grote rode uien
- Conimex Wok Olie
- 1 stukje verse gember ca. 5 cm
- 1 zak driekleuren paprika's
- 1 zak Conimex Roerbaksaus Indonesische Ajam Ketjap
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Instructies
- Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Snijd de kip in stukjes.
- Snijd de uien en gember in dunne plakjes.
- Maak de paprika's schoon en snijd in repen.
- Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de kip ca. 3 minuten.
- Voeg de ui, gember en paprikarepen toe en wok 5 minuten mee.
- Voeg de roerbaksaus toe en laat goed warm worden.
- Verdeel de warme rijst over de borden, schep de ajam ketjap erop en bestrooi met de peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Zet extra Conimex Ketjap Manis op tafel.
Variatietip:
Vervang de verse gember door 3 in kleine stukjes gesneden gemberbolletjes voor een zoetere en minder pittige gembersmaak.