Ajam nickerie

Surinaams-Javaanse kip
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 potje Exotimex of Faja Lobi Chicken Javaan (roerbaksaus)
  • 1 blikje ananas 227 g
  • 250 g broccoli
  • 1 rode paprika
  • 5 eetlepels olie
  • 500 g kipfilet
  • 1 kleine ui
  • 1 kopje water
  • 1 laurierblad

Instructies

  • Olie verhitten.
  • Kipfilet en de ui (in halve ringen gesneden) toevoegen en bakken tot het vlees gaar is.
  • Chicken Javaan (roerbaksaus), het water en het laurierblad toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen.
  • Op een matig vuur laten sudderen; de laatste 5 minuten de paprika, broccoli en de ananas toevoegen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Severen met Kotomisi Rijst.

Variatietip:

Voeg 1 eetlepel Kotomisi Cocosmelk toe.

Info:

Ajam Nickerie is een bijzonder Surinaams-Javaans kipgerecht, dat vooral bereid wordt door de Javanen in het district Nickerie, het grootste district van Suriname.
Probeer het en geniet van dit lekkere gerecht!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Hoofdgerechten / Kip
Land van herkomst Indonesië / Suriname