Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 kippenpoten
- citroensap
- ketjap manis
- 2 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepel sambal manis
- 2 eetlepels basterduiker bruine
- arachideolie
Voor de saus:
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel arachideolie
- 2 deciliter kruidenbouillon
- 1 theelepel djahé gemberpoeder
- 1 theelepel sambal manis
- 3 kleine tomatenpuree
- 1 eetlepel rijstwijn of witte wijn
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 eetlepel ketjap manis
Instructies
- Meng een scheut citroensap, uienpoeder, knoflookpoeder, sambal, een flinke scheut ketjap, bruine suiker en olie in een bak door elkaar.
- Voeg de kippenpoten toe, goed roeren en verdeel de marinade over de kip.
- Laat minimaal 1 uur intrekken.
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Verdeel de kippenpoten in een passende (niet te ruime) ovenschaal en schenk er een klein beetje van de overgebleven marinade in.
- Bak de kip in ongeveer 45 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de poten.
- Maak intussen de saus: hak de ui en knoflook fijn.
- Verhit de olie in een wok en fruit de ui en de knoflook gedurende 2 minuten.
- Voeg vervolgens bouillon, djahé, sambal, tomatenpuree, (rijst) wijn en suiker toe.
- Blijf roeren tot je een egaal mengsel hebt.
- Laat de saus 3 minuten zachtjes pruttelen.
- 10. Roer de ketjap erdoor en voeg eventueel 1 à 2 eetlepels kokend water toe.
- 11. Serveer de saus naast de ajam pangang.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt heerlijk met witte rijst en atjar.