Ajam paniki met champignons en broccoli
Ingrediënten
- 300 gram kip
- 250 gram champignons
- 600 gram broccoli
- 400 gram roerbakgroenten
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Paniki
- 1 pakje kokosmelk
- Conimex Wok Olie
- Conimex Sambal Oelek
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
- Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
- Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
- Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Snijd de kip in reepjes.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Verdeel de broccoli in kleine roosjes en snijd de steel in dunne plakjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 2 minuten.
- Voeg de broccoli toe en (naar smaak) wat sambal (hoe meer, hoe heter!).
- Voeg daarna de champignons toe en wok ze 3 minuten mee.
- Roer de boemboe erdoor en wok nog 2 minuten.
- Voeg de kokosmelk toe en laat ca. 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Schep de mie door de kip in diepe borden of kommen en strooi de geraspte kokos erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Zet Conimex Atjar Tjampoer op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen.
Variatietip: Voeg gemengde paddestoelen toe en wok eventueel een paar klein gesneden tomaten met de paddestoelen mee.