Ajam Paniki met rode ui en paprika bieslooknoedels

Ajam Paniki met rode ui en paprika bieslooknoedels

Heerlijke kip recept van malse kipdrumstick gebakken in Conimex Wok Olie. Deze lekkere Ajam Paniki met paprika en ui wordt op smaak gebracht met pittige Conimex Sambal Manis.
Porties: 4
Total time 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Kook de noedels volgens de aanwijzing op de verpakking. Afgieten in een vergiet, koud spoelen en laten uitlekken.
  • Meng de drumsticks met de boemboe Ajam Panikien laat kort marineren.
  • Pel en snijd ondertussen de rode uien in partjes. Snijd de paprika in stukjes.
  • Laat een (hapjes)pan heet worden, doe er 3 eetlepels Conimex Wok Olie bij en roerbak hierin de uien ca. 3 minuten. Voeg de drumsticks (met de boemboe) en 2 dl heet water toe, schud de pan even heen en weer en laat op matig hoog vuur in ca. 25-30 minuten gaar worden.
  • Laat een wok op een hoog vuur heet worden, voeg 3 eetlepels wokolie toe en roerbak hierin de stukjes paprika ca. 3 minuten. Voeg de noedels en de Conimex Sambal Manis naar smaak (hoe meer, hoe heter) toe en roerbak tot het geheel goed gemengd en lekker warm geworden is. Meng op het laatst de bieslook door de noedels.
  • Verdeel de noedels en de Ajam Paniki over 4 borden. Leg de Conimex Kroepoek Java erbij.

Voedingswaarden

Calories: 746 kcal | koolhydraten: 72.2 g | Protein: 26.4 g | Vet: 40.3 g | Zout: 1029 mg | Sugar: 14.9 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Roerbakken / Wokken
Land van herkomst Indonesië