Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 400 g kipfilet
- 2 rode paprika's
- 2 teentjes knoflook
- Conimex wok olie
- 1 bakje Conimex boemboe voor ajam paniki
- 400 g preiringen
- 1 zak Conimex woknoedels
- 2 eetlepel(s) grofgehakte koriander
Instructies
- Snij de kipfilet in reepjes.
- Maak de paprika's schoon en snij ze in reepjes.
- Pel en snij de knoflook in plakjes.
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met zout of ketjap) aan de kook.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur laat goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de kipstukjes 3 minuten.
- Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
- Goed mengen en 15 minuten laten pruttelen.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
- Voeg de paprikareepjes en de preiringen toe en wok deze 5 minuten.
- Voeg de noedels toe aan het kokende water en kook deze in ca 2 minuten gaar.
- Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Afgieten in een vergiet en goed laten uitlekken.
- Bak ondertussen in een kleine koekenpan in een klein beetje hete olie de plakjes knoflook in 1 minuut goudbruin.
- Meng de noedels met de knoflookolie.
- Schep de koriander door de ajam paniki en verdeel over 4 borden.
- Schep de gewokte prei en paprika ernaast.
- Geef de knoflooknoedels er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
geef er voor een krokant accent Conimex cassave kroepoek of gebakken uitjes bij
Variatietip:
vervang de kipfilet door drumsticks. Deze moeten wel wat langer in de wok: laat de kip ca 15 minuten zachtjes pruttelen.