Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 zak Conimex Chinese Eiermie (250 g)
- 3 eetlepels Conimex Ketjap Manis
- 4 rode uien
- Wok Olie
- 400 g kipreepjes
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Ajam Pinda Saté
- 500 g gesneden Chinese kool
Instructies
- Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking.
- Afgieten en goed laten uitlekken.
- Mengen met de ketjap.
- Pel en snijd de uien in zeer dunne ringen.
- Verhit een wok.
- Voeg een scheutje olie toe en roerbak de uienringen tot ze bruin beginnen te worden.
- Laat ze op keukenpapier uitlekken.
- Maak de wok met keukenpapier schoon.
- Verhit nog een scheutje olie en wok hierin de kipreepjes 3 minuten.
- Voeg de boemboe en 2 dl water toe,
- goed mengen en 5 minuten laten pruttelen.
- Kook de kool ondertussen 3 minuten in ruim kokend water met wat zout.
- Afgieten.
- Schep de mie op de borden of in kommen, schep eerst de kool en vervolgens de ajam pinda saté en rode uien erop.