Ajam smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
  • Voeg de rijst toe en kook deze in ca 8 minuten gaar.
  • Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
  • Snij de kipfilets in reepjes.
  • Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
  • Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
  • Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen.
  • Bestrooi met de cashewnoten.
  • Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
  • Voeg de (uitgelekte) spinazie toe en wok deze 2 minuten.
  • Voeg de sambal en een scheutje ketjap naar smaak toe en bak deze 2 minuten mee.
  • Verdeel de ajam smoor met de cashewnoten over 4 borden, schep de gewokte spinazie ernaast.
  • Geef de rijst er apart bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
lekker met een knapperige Conimex atjar taugé
Variatietip:
voor een echt Halloween gevoel: vervang de spinazie door een in kleine blokjes gesneden flespompoen. Wok deze ca 5 minuten, voeg de sambal, ketjap en scheutje water toe. Ca 5 minuten zachtjes laten pruttelen totdat de pompoen gaar en zacht is.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst
Land van herkomst Oosters