Ajam smoor met cashewnoten en spinazie met sambal en ketjap
Ingrediënten
- 400 g witte rijst
- 400 g kipfilet
- Conimex wok olie
- 1 bakje Conimex boemboe voor ajam smoor
- 1½ pak bladspinazie à 450 g (ontdooid uit de diepvries)
- 75 g cashewnoten gezouten
- Conimex sambal badjak
- Conimex ketjap manis
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap) aan de kook.
- Voeg de rijst toe en kook deze in ca 8 minuten gaar.
- Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 2 minuten laten staan.
- Snij de kipfilets in reepjes.
- Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de kipreepjes 3 minuten.
- Voeg 200 ml water en de boemboe toe.
- Goed mengen en 10 minuten laten pruttelen.
- Bestrooi met de cashewnoten.
- Verhit ondertussen een scheutje olie in een koekenpan of in een andere wok.
- Voeg de (uitgelekte) spinazie toe en wok deze 2 minuten.
- Voeg de sambal en een scheutje ketjap naar smaak toe en bak deze 2 minuten mee.
- Verdeel de ajam smoor met de cashewnoten over 4 borden, schep de gewokte spinazie ernaast.
- Geef de rijst er apart bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
lekker met een knapperige Conimex atjar taugé
Variatietip:
voor een echt Halloween gevoel: vervang de spinazie door een in kleine blokjes gesneden flespompoen. Wok deze ca 5 minuten, voeg de sambal, ketjap en scheutje water toe. Ca 5 minuten zachtjes laten pruttelen totdat de pompoen gaar en zacht is.