Aksel

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg rundskookvlees boulie
  • 1 kg kopvlees
  • 1 ui
  • peper
  • zout
  • 10 gr kruidnagelpoeder
  • 1 scheutje azijn
  • roggebrood
  • mosterd
  • boter

Instructies

  • Kook het vlees 2 minuten voor in licht gezouten water, spoel het onmiddellijk onder koud water af en zet het samen met een ajuin opnieuw in water op.
  • Kruid met peper en zout.
  • Hak het vlees, als het gaar is, zeer fijn en
  • schik de stukjes vlees in een bakvorm.
  • Druk er met de vinger enkele putjes in.
  • Laat het kookvocht goed inkoken.
  • Vul de vorm met het ingekookte vocht en laat het in de koelkast opstijven.
  • Haal het vlees uit de vorm en snijd het in plakjes van 1½ cm dikte.
  • Leg een plakje op een sneetje roggebrood en serveer er boter en mosterd en eventueel ook nog sla, komkommer en tomaat bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst België