Eerst kneed men het meel en de gist en 60% van het water, als het een kruimelig geheel is kan je het zout toevoegen.
Je kneed nu het deeg ca. 8 minuten, hierna voeg je de rest van het water voorzichtig toevoegen.
Het deeg is klaar als het een homogene massa is.
De deegtemperatuur mag niet hoger zijn dan 32 graden C
Maak de schaal helemaal nat en laat hierin het deeg 40 minuten rijzen.
Stort dan het deeg op een natte tafel, en verdeel het deeg in stukken van 460 g en probeer het voorzichtig te vormen, een bal is het makkelijkste.
Doe 2 ballen in een groot bakblik of 1 in een kleine.
Geef het een narijs totdat het deeg iets boven de rand komt, ca. halve centimeter.
Bak het brood af met een aanvangstemperatuur van 230 graden C (in een heteluchtoven) en laat daarna de temperatuur zakken naar 185 graden C.
Probeer zo lang mogelijk te bakken (40-45 minuten) je krijgt dan een heerlijk smakend brood