Aloo Gobi

Porties: 4
Total time 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 4 aardappels
  • 6 eetlepel(s) olie
  • 1 tl komijnzaad
  • 3 tenen knoflook
  • 2-3 cm gember
  • ¾ tl kurkuma
  • 1 tl chilipoeder
  • 2 tl ketoembar
  • 3 tomaten
  • 400-500 ml water
  • 1 tl garam massala

Instructies

  • Snij de bloemkool in roosjes.
  • Schil de aardappel en snij in blokjes van 1-1 1/2 cm.
  • Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak de partjes fijn.
  • Hak de knoflook en gemberwortel fijn.
  • Verhit de olie, voeg de komijnzaadjes toe en fruit ze een paar minuten aan.
  • Voeg de knoflook en gember toe, roer en doe de aardappelen erbij.
  • Voeg nu de geelwortel toe, roer zodat deze de aardappelblokjes bedekt.
  • Herhaal dit voor de chilipoeder en de koriander.
  • Voeg de tomaatstukjes toe en laat 5 minuten stoven.
  • Voeg de bloemkool toe en verhit ongeveer 5 minuten op hoog vuur.
  • Voeg het water toe, en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
  • Voeg een paar minuten voor het einde van de kooktijd de garam massala toe.
  • De curry hoort niet te nat te zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch