Aloo Ko Achar
Aardappelsalade uit Nepal
Ingrediënten
- 500 gr kleine aardappels
- 4 jalapeñopepers zaad verwijderd en in lange reepjes gesneden
- 1 limoen het sap er van
- zout
- ¼ kop sesamzaadjes geroosterde
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel komijnzaadjes
- 2 hele chilipepers gedroogde
- 3 theelepel graanolie of mosterdolie
- ⅛ liter water
- ½ kop koriander versgehakte
Instructies
- Kook de aardappelen in de schil, haal de schil eraf en snijd ze in kleine stukjes.
- Vermeng de aardappelen met de kurkuma, het zout, de sesamzaden, het limoensap, de helft van de koriander en het water.
- Meng goed.
- Verhit de mosterdolie in een klein pannetje, voeg de komijnzaadjes en de rode chili toe, bak ze goudbruin en voeg dan de jalapeñopepers toe en laat nog een minuutje bakken.
- Giet dit mengsel over de aardappelen en meng grondig.
- Garneer met de rest van de verse koriander.