Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 20 gram gist gedroogd
- 45 gram suiker
- 1,5 deciliter melk
- 350 gram bloem
- 1 mespunt zout
- 120 gram boter
- 1 ei
- 250 gram amandelen
- 50 gram walnoot
- 50 gram hazelnoot
- 3 eetlepel slagroom
- 280 gram suiker
- 100 gram rozijnen
- 60 gram boter
- ei
Instructies
- Meng de gist met 2 theelepels suiker, voeg 1,1/2 dl lauwe melk toe en een beetje bloem.
- Zet de kom op een warme plaats tot de oppervlakte bedekt is met luchtbellen.
- Zeef de bloem met het zout, snijd de boter erin fijn en voeg de rest van de suiker toe.
- Roer het gistmengsel en het ei erdoor, Kneed het deeg licht; het moet stevig zijn en gemakkelijk uit te rollen.
- Leg een doek over de kom met deeg en zet het 1 uur op een warme plaats om te rijzen.
- De hoeveelheid deeg is dan verdubbeld, Kneed het deeg even en verdeel het in twee stukken.
- Rol elk stuk uit tot een langwerpige niet te dikke lap.
- Maak de vulling klaar: hak de noten en stamp ze vervolgens fijn in een vijzel.
- Klop de boter met de suiker tot room en vermeng dit met de andere ingredienten voor de vulling.
- Verdeel de helft van de vulling op de ene lap deeg, lag de tweede erop en leg hierop de rest van de vulling.
- Rol het deeg op als bij een zwitserse rol, laat het 25 minuten narijzen.
- Bestrijk het deeg met het eiwit en laat de cake in de oven van 205 graden gedurende 45 minuten staan tot hij stevig aanvoelt.
- Serveren: Met poedersuiker.