Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 pak (10 lapjes) bladerdeeg
- 300 gram amandelspijs
- 1 ei
- 1 eetlepel(s) koffieroom
- 1 ei
- 15 bigarreaus en gekonfijte sinaasappelsnippers of andere versiering
Instructies
- Haal de bladerdeeglapjes van elkaar en laat ze ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 190°C.
- Meng de amandelspijs met losgeklopt ei en koffieroom.
- Vorm van de deeglap een lap van 15 x 40 cm.
- Maak van het spijsmengsel een rol van 37 cm.
- Leg de spijsrol op het deeg.
- Bestrijk de lange zijde van het deeg met water.
- Rol het deeg om de spijs en plak de naad stevig vast.
- Vorm van de deegrol een krans, schuif de open deeguiteinden iets in elkaar en plak ze goed vast met water.
- Leg de krans met de naad aan de onderzijde op een licht ingevette bakplaat.
- Steek uit de rest van het deeg sterretjes en plak ze met water op de kerstkrans.
- Klop de eidooier los en bestrijk de krans ermee.
- Bak de krans in het midden van de oven in 30 - 35 minuten goudbruin en gaar.
- Versier het gebak voor het serveren met de bigarreaus en sinaasappelsnippers.
Notities / Tips / Wijnadvies
Suggestie:
• Meng extra 1 eetl. marasquin door de amandelspijs.
• De bigarreaus kunnen worden vervangen door halve gepelde blanke amandelen. Leg deze dan vóór het bakken op de krans en bestrijk ze ook met eidooier.
• Meng extra 1 eetl. marasquin door de amandelspijs.
• De bigarreaus kunnen worden vervangen door halve gepelde blanke amandelen. Leg deze dan vóór het bakken op de krans en bestrijk ze ook met eidooier.