Amandel kransjes met grein suiker voor de Kerst

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 150 gram bloem
  • ¼ theelepel bakpoeder
  • 125 gram boter
  • 75 gram basterdsuiker wit
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • ¼ citroen alleen de schil
  • 1 ei
  • 20 gram suiker
  • 20 gram geschaafde amandelen

Instructies

  • Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom.
  • Voeg boter, basterdsuiker, eierdooier, geraspte citroenschil en zout toe en kneed hiervan een deeg. 
  • Beboter een bakplaat.
  • Bestuif het aanrecht en de deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer 1/3 cm dikte.
  • Steek hieruit rondjes met een uitsteekvormpje of met een glas van 6 cm middellijn en leg deze op de bakplaat.
  • Steek met een appelboor kleine rondjes uit het midden van ieder koekje.
  • Kneed de deegrestjes nog even door elkaar en vorm er op dezelfde manier koekjes van.
  • Klop met een vork het eiwit in een kopje los. 
  • Bestrijk de kransjes gelijkmatig met een kwastje met eiwit en bestrooi ze vervolgens met greinsuiker en geschaarde amandelen.
  • Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven (150 tot 175 graden of gasovenstand 2 à 3) en bak de kransjes in 15 tot 20 minuten.
  • Neem de bakplaat uit de oven, neem de koekjes er na een paar minuten af en leg ze vervolgens op een taartrooster om verder af te koelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst