Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 250 g kleine champignons
- 40 g boter
- zout
- versgemalen peper
- 2 carambola's
- 2 eetlepel(s) groene peperkorrels
- 3 eieren
- 200 g fijngehakte amandelen
- zout
- versgemalen peper
- 800 g kipfilet
- 50 g boter
- 20 g bloem
- 200 ml rode wijn
- 400 ml sinaasappelsap
- 400 ml kalfsfond
- 2 eetlepel(s) grand marnier
- 800 g sugarsnaps
- 2 vleestomaten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 150 °C.
- Klop de eieren los in een diep bord.
- Strooi de amandelen op een plat bord.
- Zout en peper de kipfilets en wentel ze door het losgeklopte ei en vervolgens door de amandelen; klop de paneerlaag voorzichtig aan.
- Verhit de boter in een braadpan tot hij is uitgebruist en bak de kipfilets rondom goudbruin, neem ze uit de pan en leg ze op een bakplaat.
- Roer voor de sinaasappelsaus de bloem door de braadboter van de kip, laat deze roux even garen.
- Giet de wijn erbij en roer tot het een gladde saus is; verdun deze al roerend met het sinaasappelsap, de kalfsfond en de grand marnier.
- Laat de saus op laag vuur in de open pan 15 minuten zachtjes inkoken tot circa een halve liter.
- Schuif de bakplaat met de kipfilets in de oven en laat ze in circa 15 minuten gaar worden.
- Kook voor het garnituur de sugarsnaps 3 minuten in water met zout, giet ze af.
- Ontvel de tomaten en snijd het vruchtvlees in reepjes.
- Maak de champignons schoon en snijd de hoedjes doormidden.
- Smelt de boter in een diepe pan en smoor de champignons 3 minuten, schep de tomatenreepjes erbij om en meng ten slotte de sugarsnaps erdoor.
- Breng het gerecht op smaak met zout en peper.
- Snijd de carambola's in mooie schijfjes en bak ze om en om in boter met een klein beetje suiker.
- Leg op acht verwarmde borden een kipfilet.
- Garneer met een schijfje carambola en schik de groenten ernaast.
- Roer de peperkorrels door de sinaasappelsaus en schenk deze in een verwarmde sauskom.
- Serveer er bijvoorbeeld aardappelkroketjes bij.