Amandelkipfilet met sinaasappelsaus

Amandelkipfilet met sinaasappelsaus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 dubbele kipfilets
  • 3 eieren
  • 10 g gepelde pistachenoten
  • 50 g gekookte ham
  • peper
  • zout
  • 100 g amandelschaafsel
  • 100 g boter
  • 2 sinaasappels
  • 20 g boter
  • 1 eetlepel(s) appelstroop
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1 dl droge rode wijn
  • 2 dl sinaasappelsap
  • 1 laurierblad
  • 1 sjalot
  • 30 g boter
  • 30 g gare maïskorrels
  • 30 g gare rode bonen
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • Smelt de boter in een koekenpan en bak de kipfilets rondom goudbruin.
  • Leg ze op een bakplaat in de oven en laat ze nog 12 minuten garen.
  • Schil voor de sinaasappelsaus de sinaasappels en snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
  • Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat dit even pruttelen en roer de appelstroop, wijn en sinaasappelsap door het mengsel.
  • Doe het laurierblad in de saus en laat ze op laag vuur 10 minuten trekken.
  • Verwijder de laurier en voeg sinaasappelpartjes, peper en zout naar smaak toe.
  • Snipper voor de groenten de sjalot fijn. Smelt de boter, smoor de sjalot glazig en schep de maïs, de rode bonen en de slagroom erdoor.
  • Verwarm de groenten goed en voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Laat het smoren tot de helft van het vocht is verdampt.
  • Schik de kipfilets op verwarmde borden en schep er een beetje sinaasappelsaus naast.
  • Schep de groente op de borden en geef er gebakken pappadoms bij.

Notities / Tips / Wijnadvies

Pappadoms zijn flinterdunne gedroogde flensjes van linzenmeel, die op verschillende manieren gekruid kunnen zijn, bijvoorbeeld met knoflook, chilipeper of komijn. Even in frituurvet dompelen en uit laten lekken op keukenpapier.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip
Land van herkomst Frankrijk