Amandelkoekjes met walnoot

Porties: 6 stuks
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 110 gram speltmeel of ander meel, zoals tarwemeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 40 gram roomboter
  • snufje zout
  • 30 gram walnoten
  • 2 eetlepel(s) rijststroop
  • 2 eetlepel(s) saffloerolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
  • Meng het speltmeel met het amandelmeel in een ruime kom.
  • Voeg het zout toe.
  • Snij de roomboter in blokjes en voeg dit toe aan het meelmengsel.
  • Hak de walnoten en voeg deze ook toe aan het meel, net als de rijststroop en de saffloerolie.
  • Kneed het goed door met je handen tot je een mooie deegbal hebt.
  • Maak zo’n 6 koekjes van dit deeg. Leg ze op de bakplaat.
  • Bak de amandelkoekjes gedurende 10-12 minuten tot heel lichtbruin.
  • Afgekoeld vind ik ze het lekkerst!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Geschikt voor Dieët: Suikervrij