Amandelkoekjes met walnoot
Ingrediënten
- 110 gram speltmeel of ander meel, zoals tarwemeel
- 40 gram amandelmeel
- 40 gram roomboter
- snufje zout
- 30 gram walnoten
- 2 eetlepel(s) rijststroop
- 2 eetlepel(s) saffloerolie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.
- Meng het speltmeel met het amandelmeel in een ruime kom.
- Voeg het zout toe.
- Snij de roomboter in blokjes en voeg dit toe aan het meelmengsel.
- Hak de walnoten en voeg deze ook toe aan het meel, net als de rijststroop en de saffloerolie.
- Kneed het goed door met je handen tot je een mooie deegbal hebt.
- Maak zo’n 6 koekjes van dit deeg. Leg ze op de bakplaat.
- Bak de amandelkoekjes gedurende 10-12 minuten tot heel lichtbruin.
- Afgekoeld vind ik ze het lekkerst!