Amerikaans gingerbread
Ingrediënten
- 125 gram bruine basterdsuiker
- 125 gram boter
- 1 ei
- 200 gram keukenstroop
- 2 dl gemberstroop
- 300 gram bloem
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 1 theelepel kaneel
- 1 ½ theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- 5 eetlepels gembersnippers
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C.
- Roer de suiker, de boter en het ei romig.
- Verwarm de keukenstroop en de gemberstroop en roer die erdoor.
- Zeef er de bloem, het bakpoeder, zout en de kruiden boven en voeg de gembersnippers toe.
- Stort het deeg in de met bakpapier beklede vorm en bak de koek in een platte vorm 50 minuten en in een cakevorm 1 1/2 uur.
- Laat de vorm even afkoelen.
- Stort de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.