Amerikaans gingerbread

Porties: 10
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 125 gram bruine basterdsuiker
  • 125 gram boter
  • 1 ei
  • 200 gram keukenstroop
  • 2 dl gemberstroop
  • 300 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 mespuntje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ½ theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel kruidnagelpoeder
  • 5 eetlepels gembersnippers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160°C.
  • Roer de suiker, de boter en het ei romig.
  • Verwarm de keukenstroop en de gemberstroop en roer die erdoor.
  • Zeef er de bloem, het bakpoeder, zout en de kruiden boven en voeg de gembersnippers toe.
  • Stort het deeg in de met bakpapier beklede vorm en bak de koek in een platte vorm 50 minuten en in een cakevorm 1 1/2 uur.
  • Laat de vorm even afkoelen.
  • Stort de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek
Land van herkomst America