Amerikaanse browniecake

Porties: 12
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • een ingevette cakevorm van 20 cm

Ingrediënten

  • 200 gram pure chocolade
  • 75 gram witte chocolade
  • 125 gram melkchocolade
  • 125 gram boter
  • 125 gram grofgehakte walnoten
  • 2 losgeklopte eieren
  • 175 zelfrijzend bakmeel
  • 12 bolletjes vanille-ijs

Instructies

  • Hak de 3 soorten chocola apart grof.
  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de pure chocola en de boter in een kom en laat die op een pan met heet water al roerend smelten; laat de chocola daarna iets afkoelen.
  • Schep de walnoten erdoor, roer de eieren erdoor, zeef het meel erboven en spatel dat erdoor.
  • Schep de witte chocola en de melkchocola erdoor.
  • Doe het mengsel over in de vorm, bak de cake 35-40 minuten in het midden van de oven en laat hem in de vorm ± 30 minuten afkoelen.
  • Keer de cake op een rooster en laat hem verder afkoelen.
  • Snijd de cake in plakjes en serveer die met het ijs.
  • Serveer deze cake met een frisse mangosaus:
  • Pureer 2 zeer rijpe mango's met 2 eetlepels limoensaus en het sap van 1
  • sinaasappel
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake
Land van herkomst America