Amerikaanse salade 2

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ ui gesnipperde
  • kopje water
  • 1 kopje rijst
  • 4 mini- ananas
  • 200 gram gekookte ham in blokjes van 1/2 vierkante cm gesneden
  • 200 gram Goudse kaas in blokjes gesneden
  • 6 eetlepel(s) ketchup
  • 3 eetlepel(s) mayonaise
  • 3 eetlepel(s) water
  • peper zout, cayennepeper
  • ¼ krop rode krulsla gewassen
  • 4 eetlepel(s) maïs zoete
  • bieslook fijngeknipte

Instructies

  • Breng de ui met het water en de rijst aan de kook en laat de rijst in 10-15 minuten gaar koken.
  • Snijd een hoedje van de mini-ananasjes, haal ze met een lepeltje leeg en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Meng in een kom de lichtkrokante rijst met de ham, de kaas en 1/3 van het ananasvruchtvlees en breng op smaak.
  • Vul hiermee de ananasjes.
  • Klop met een garde de ketchup, de mayonaise en het water tot een mooie licht lopende saus.
  • Lepel 2 eetlepels saus over de mini-ananasjes en strooi er cayennepeper over.
  • Versier met een blaadje krulsla, maïskorrels en bieslook.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst America