Ananaskoek

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 literblik ananas
  • 2 eieren
  • 250 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 2 theelepels bakpoeder
  • paneermeel
  • 2 eetlepels boter
  • 100 gram suiker
  • 150 gram gemalen kokosgarnering
  • 2 pakjes vanillesuiker
  • 1 ei

Instructies

  • Klop de eieren met de suiker in ± 10 minuten schuimig en klop er daarna 1 1/2 dl water door.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder erbij en schep dit voorzichtig om.
  • Vet een braadslee of bakvorm van 25 x 40 cm in en bestrooi die met paneermeel.
  • Doe er het deeg in en bak de koek in 20 minuten bij 200°C gaar en goudbruin.
  • Laat de koek afkoelen.
  • Laat de stukjes ananas goed uitlekken, snijd ze fijn en verdeel deze massa gelijkmatig over de koek.
  • Vermeng voor de garnering de boter, de suiker, het ei, de kokos en de vanillesuiker in een steelpan en verwarm dit al roerend tot een dikke saus ontstaat (het mag niet gaan koken!)/
  • Verdeel de kokosmassa over de ananas.
  • Zet de koek nog een paar minuten in de vrij hete oven tot de bovenkant mooi lichtbruin kleurt.
  • Laat de koek in de bakvorm afkoelen en snijd hem dan in vierkante stukken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Koek