Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 1 kg gemengde vruchten zwarte bessen, aardbeien, frambozen, bramen en kruisbessen
- 100 g hazelnoten gepelde
- honing
- 75 g broodkruim van bruin brood
- ½ l slagroom
- boter
Instructies
- Was het fruit voorzichtig.
- Hak de hazelnoten fijn en meng ze met het broodkruim.
- Klop de slagroom met suiker naar smaak stijf.
- Verwarm de oven voor op 180 C.
- Doe het fruit in een pot en giet er een beetje water over, tot het fruit net niet onder staat.
- Breng aan de kook en draai onmiddellijk laag.
- Kook op een laag vuur tot de vruchten een beetje zacht worden, maar laat ze zeker niet tot moes koken.
- Dit duurt niet langer dan 10 minuten.
- Neem de pan van het vuur, voeg de honing toe en roer voorzichtig door mekaar.
- Als er teveel sap is, giet je dat af en gebruik je het met een beetje extra honing als saus.
- Boter een ovenschaal in en doe de vruchten erin.
- Strijk gelijk en dek af met een laag hazelnoten en broodkruimmengsel.
- Bak 20 tot 30 minuten in de oven.