Antwerpse pannenkoeken

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor het flensjesdeeg:

  • 1 liter melk
  • 500 gr bloem
  • 3 eieren
  • 2 eigelen
  • een snuifje zout
  • 5 gr suiker
  • een scheutje Elixir d'Anvers
  • 80 gr boter gesmolten

Voor de pudding:

  • 1 liter melk
  • 60 gr vanillepuddingpoeder
  • 2 eigelen
  • 2 eiwitten
  • 125 gr suiker
  • bloemsuiker
  • 2 dl Elixir d'Anvers

Instructies

  • Roer voor het flensjesdeeg de bloem, de eigelen en de helft van de melk goed door elkaar.
  • Roer er alle klontertjes uit en kruid het deeg met suiker, zout en Elixir d'Anvers.
  • Voeg de rest van de melk toe, haal het mengsel door een zeef en voeg de gesmolten boter toe.
  • Bak flinterdunne flensjes in een pannetje met weinig boter.
  • Breng voor de pudding ¾ liter melk aan de kook.
  • Meng het vanillepoeder, de eigelen, de suiker en ¼ liter melk onder elkaar.
  • Voeg deze samenstelling bij de kokende melk en laat goed doorkoken tot een stevige, niet al te dikke pudding.
  • Klop de eiwitten op tot sneeuw en roer ze samen met een flinke scheut Elixir d'Anvers met een houten lepel onder de pudding.
  • Vul de flensjes met de pudding op, vouw ze dicht, bestrooi ze met bloemsuiker en begiet ze eventueel met nog enkele druppels Elixir d'Anvers.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst België