Apfelstrudel 2

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram rijpe zachte appels
  • kaneel
  • 2 eetlepels suiker
  • boter
  • brood- of beschuitkruim
  • 100 gram rozijnen
  • citroenschil en/of een paar fijngemalen noten
  • boter of eidooier

Instructies

  • Snijd de appels in heel dunne schijfjes en laat ze met de suiker en de kaneel even koken.
  • Smeer het Strudeldeeg met een kwastje met boter in en bestrooi met broodof beschuitkruim.
  • Verdeel de appels en de rozijnen er gelijkmatig over en strooi er desgewenst wat gemalen noten en/of stukjes citroenschil over.
  • Rol het geheel op door de doek aan één kant op te tillen en laat de Strudel uit de doek op een met boter ingesmeerd bakblik of in een tulbandvorm glijden.
  • Bak de Strudel, afhankelijk van de grootte, 30-40 minuten in een flink hete oven (200°C).
  • U kunt ook 1/4-1/2 liter melk in de bakvorm gieten. De Strudel blijft dan van binnen extra sappig.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak