Appel Crumble

Appel Crumble

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de crumble

  • 125 gram bloem
  • 75 gram basterdsuiker
  • 75 gram suiker
  • ½ theelepel kaneel
  • ¼ theelepel nootmuskaat
  • 120 gram boter
  • 120 gram walnoot

Voor de appel

  • 30 gram suiker
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • ½ theelepel gember
  • ½ theelepel kaneel
  • 750 gram appels bij gebruik van goudreinetten de suiker verdubbelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 2 eetlepel(s) citroen

Instructies

  • Vet de slowcooker licht in.
  • Vermeng de appels met de overige ingrediënten en doe ze in de slowcooker.
  • Maak een crumble deeg van alle ingrediënten tot aan ** en voeg dan de noten of havermoutvlokken toe en doe dit over de appels.
  • 4-5 uur op laag.
  • Daarna op warmhoudstand laten staan.
  • Laat het deksel een beetje open om de crumble topping wat knapperiger te laten worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht / Slowcooker