Appel lamscurry

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 200 gr lamsvlees
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 appels
  • zout peper
  • worcestershiresaus
  • ½ glas witte wijn
  • 2 eetlepels rozijnen
  • ½ bouillontablet
  • ½ bakje zure room
  • rijst

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en bak die in de hete boter snel bruin.
  • Haal het vlees uit de pan en fruit de kleingehakte ui met de kerrie glazig.
  • Voeg de kleingesneden appel erbij en meng alles snel door elkaar.
  • Doe daarna het vlees weer in de pan met wat zout, peper, de wijn, de rozijnen, worcestershiresaus en het bouillontablet.
  • Leg het deksel op de pan en laat alles samen ± 20 minuten sudderen tot het vlees gaar is en het geheel een dikke saus is geworden.
  • Verwarm de zure room met wat saus iets voor en roer dit bij het vlees.
  • Serveer de ragoût warm met drooggekookte rijst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's / Fruit / Lamsvlees / Vlees