Appel pompoensoep
Aantal porties:
Deel dit recept via E-mail Deel dit recept op jou Facebook
---------------------------------------------------------------------------------------------
Benodigdheden:
Ingrediënten:
- 1,5 eetlepel olie
- 1 ui (fijngehakt)
- 1 eetlepel gemberwortel
- 400 gram pompoen
- 3 appels
- 0.5 theelepel koenjit
- 1 theelepel kerriepoeder
- 0.5 theelepel kaneel
- 8 dl kippenbouillon
- suiker
- peper
- zout
- 3 eetlepels korianderblad (fijngehakt )
- 125 ml crème fraîche
Bereidingswijze:
- Verhit in een ruime pan 1 1/2 eetlepel olie en fruit daarin 1 fijngehakte ui goudgeel.
- Voeg 1 eetlepel fijngehakte gemberwortel, 400 gr in dobbelsteentjes gesneden pompoen, 3 geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen, 3 geschilde en in stukjes gesneden appels (bijvoorbeeld Granny's), 1/2 theelepel koenjit, 1 theelepel kerriepoeder en 1/2 theelepel kaneel toe en bak dit al omscheppend 5 minuten.
- Voeg dan 8 dl kippenbouillon toe, breng het geheel aan de kook en kook de groenten in 30 minuten gaar.
- Pureer de soep met een staafmixer en breng haar op smaak met wat suiker, peper en zout.
- Roer 3 eetlepels fijngehakt korianderblad door 1/8 liter crème fraîche en serveer dit bij de soep.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Deel dit recept via E-mail Deel dit lekkers op Facebook