Appel sneeuwballen voor de Kerst
Equipment
- hulst bladeren
- roze kaarsenstandaard
Ingrediënten
- 6 appels
- 3 deciliter water
- 1,5 eetlepel appels (geraspt)
- 1,5 eetlepel krenten
- 1,5 eetlepel sukade
- 1 eetlepel suiker
- 90 gram boter
- 180 gram poedersuiker
- 1 citroen
- 180 gram kokos geraspt
ook nodig:
- 3 kaarshouders (roze)
- 6 hulst (bladeren)
Instructies
- Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
- Zet de appels in wat water op de schotel.
- Vul ze met het rozijnenmengsel.
- Laat ze in de oven van 190 graden in 45 min gaar worden, ze moeten echter wel heel blijven.
- Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen.
- Maak de creme au beurre: klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
- Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren: Versier de appels met de takjes hulst en zet er een kaartje op.
Tip: Variatie: Vul de appels met jam of bramengelei i.p.v. Het rozijnenmengsel.