Appelcake met abrikozenjam

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 150 g roomboter
  • 150 g bruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel of cakemeel
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 3 appels
  • 2 eetlepel(s) abrikozenjam
  • 1 theelepel kaneelpoeder naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 C.
  • Vet en springvorm van 22 cm in met wat boter.
  • Doe de rest van de boter en suiker in een pan en zet deze op een laag vuur en roer tot een romige massa.
  • Haal de pan van het vuur en voeg één voor één de eieren toe en roer alles luchtig door met een pollepel.
  • Zef het bakmeel en voeg dit samen met de vanillesuiker toe aan het boter-suikermengsel.
  • Meng alles goed.
  • Schep het beslag in de vorm.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snij elke appel in 4 partjes.
  • Kerf de bolle kant van de appelpartjes in met een vork zodat je een streepjespatroon krijgt.
  • Druk de appelpartjes in het deeg met de bolle kant naar boven.
  • Bak de cake in 50 à 60 minuten gaar.
  • Verwarm tegen het eind van de baktijd de abrikozenjam in een pannetje op een laag vuur.
  • Wanneer de cake gaar is, haal je hem uit de oven en strijk je met een mes of kwastje de jam erover.
  • Tot slot strooi je het kaneelpoeder erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

neem 3x de aangegeven hoeveelhied om er een hele bakplaat mee te vullen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake / Fruit