Appelpudding

Appelpudding

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 Appels Geschild, Uitgeboord En In Plakken
  • 200 Gram Zelfrijzend Bakmeel
  • 150 Gram Boter
  • 250 Gram Suiker
  • 3 Eieren
  • ½ Citroen Rasp En Sap er Van

Instructies

  • Doe de appels in een pan met 25 gram boter en de helft van de suiker en kook gedurende 15 minuten.
  • Schep de appels in een beboterde puddingvorm.
  • Klop de resterende ingrediënten 5 minuten met een elektrische mixer en giet dit beslag op de appels.
  • Leg een stuk bakpapier bovenop.
  • Zet de puddingvorm in een grote pan water, breng het aan de kook, zet het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de pudding een uur en een kwartier stomen.
  • Vul het water bij indien nodig.
  • Keer de pudding op een schaal.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Ierland