Appelstamppot spekjes uit de oven

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels panklare kruimig kokende
  • 700 g appels goudrenetten
  • 1 bakje spekreepjes à 125 g
  • 40 g boter
  • 1 deciliter melk
  • 50 g geraspte belegen kaas
  • 1 zakje mix voor jus met uitjes

Instructies

  • Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.
  • Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes.
  • Bak de spekreepjes in 15 g van de boter knapperig uit en schep de appelstukjes erdoor.
  • Bak ze al omscheppend ± 3 minuten op een hoog vuur mee.
  • Giet de aardappelen af en schep het appelmengsel erdoor.
  • Verwarm de melk en schep het door de stamppot.
  • Bestrooi de stamppot met de kaas en laat hem onder de hete grill in ± 7 minuten gratineren.
  • Bereid de jus met de rest van de boter volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Hardy´s, Stamps, Semillion/ Chardonnay, Australië

Serveertip:

Bestrooi de stamppot met 3 eetlepels seroendeng.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ovenschotel / Stamppot / Varkensvlees