Apple crumble met vanille saus

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

Voor de apple crumble:

  • ovenschaal van 22 cm
  • 4 goudreinetten
  • 150 gram bloem
  • 150 gram suiker
  • 100 gram boter
  • kaneel
  • citroensap

Voor de saus:

  • halve liter vanillesaus
  • kookroom
  • 2 vanillesuiker
  • eventueel 1 vanillestokje

Instructies

  • Oven voorverwarmen op 180 graden.
  • Schil de appelen en snijd ze in blokjes van 1 cm.
  • Sprenkel er citroensap overheen en voeg kaneel toe. Goed doorroeren.
  • Maak van bloem, suiker en boter een kruimelig deeg.
  • Leg de stukjes appel in een ovenschaal en bestrooi met de deegkruimels.
  • Zet het tussen 20 en 25 minuten in een oven van 180 graden.
  • Verwarm intussen de vanillevla, goed blijven roeren.
  • Voeg tijdens het roeren een scheut kookroom toe tot de gewenste dikte.
  • Roer de vanillesuiker erdoor en als je een vanillestokje hebt: schraap het merg eruit en meng het door de saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de apple crumble lauw met warme vanillesaus en eventueel een bolletje vanille-ijs.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Taart