Arnaki yemisto
gevulde lamsbout
Ingrediënten
- 1 ontbeende lamsbout 2 kg
- zout
- peper
- 4 eetlepels boter
- citroensap
- 250 gram gehakt
- ⅓ kopje rijst
- 1 mespuntje kaneel
- 2 eetlepels peterselie
- 1 eetlepel munt
- ½ liter runderbouillon
Instructies
- Leg het vlees plat op een plank en bestrooi het met zout en peper.
- Smeer het in met 2 eetlepels boter en citroensap.
- Smeer de rest van de boter in de koekenpan en sauteer het lamsgehakt tot de roze kleur verdwenen is.
- Voeg ui, rijst, zout, peper, en kaneel toe en bak alles nog 5 minuten.
- Doe dan de peterselie, munt, en 1/3 kop bouillon erbij en laat het 15 minuten sudderen.
- Haal het van het vuur en laat het afkoelen.
- Bedek de lamsbout met het mengsel, rol het vlees stevig op en bind het op verschillende plaatsen dicht.
- Leg de bout op een rooster in de braadslee en giet de rest van de bouillon erbij.
- Rooster het vlees 15 minuten in de oven op stand 7, draai de oven lager tot stand 4 en laat het nog 1 1/2 tot 2 uur braden, afhankelijk van de gewenste gaarheid.
- Bedruip af en toe met vocht.