Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook geperst
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 8 lamskoteletjes
- gemalen zwarte peper
- ½ pot vleesfond
- 3 eieren
- 2 citroenen geperst
- 2 bosuitjes in ringetjes
Instructies
- Grill voorverwarmen.
- Knoflook en olie mengen.
- Koteletjes inwrijven met peper en licht bestrijken met knoflookolie.
- Naast elkaar
- op de bakplaat leggen. 10 cm onder
- de hete grill schuiven en koteletjes in 3-4 min. per kant bruin en van binnen rosé roosteren.
- Intussen in pan vleesfond tegen de kook aan brengen.
- In hoge kom eieren met mixer schuimig kloppen.
- Al kloppend het citroensap in straaltje toevoegen.
- Hete vleesfond geleidelijk in scheutjes bij het eiermengsel schenken, voortdurend mixen.
- Mengsel terug in de pan en al kloppend 3-4 min.zachtjes verwarmen tot licht gebonden.
- Niet meer laten koken!!
- Peper en zout toevoegen.
- Koteletjes op bord, zout en saus erover, bestrooien met bosui. Rijst.