Aspergegratin

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ½ kg asperges geschilde
  • 2 ½ dl melk
  • 20 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 ei
  • 2 kg gewassen spinazie
  • 100 gram geraspte kaas
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout

Instructies

  • Kook de asperges.
  • Bewaar 2 1/2 dl van het kookvocht en meng dit met de melk.
  • Maak een roux van de boter en de bloem en laat die 3 minuten garen.
  • Roer er beetje bij beetje het melkmengsel door en laat de saus 20 minuten zachtjes koken.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Laat de spinazie met aanhangend water slinken, giet af en pers het water eruit.
  • Breng de saus met zout, peper en nootmuskaat op smaak en roer de eidooiers en de kaas erdoor.
  • Leg de asperges in een ovenschaal.
  • Schep de spinazie erop en verdeel de saus erover.
  • Gratineer het gerecht in ± 25 minuten In het midden van de oven.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Ovenschotel