Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 6 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
- boter om in te vetten
- 100 g asperge filetrollade
- 1 pot asperges à 580 gLutece, uitgelekt en in stukjes
- 4 scharreleieren M
- 1 deciliter koffieroom
- 100 g geraspte belegen kaas
- peper
- zout
Instructies
- Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø ± 34 cm).
- Bekleed een ingevette taartvorm (ø 28 cm) met het deeg.
- Snijd de overhangende randjes eraf.
- Verdeel de asperge filetrollade over de bodem en leg de asperges erop.
- Klop de eieren met de koffieroom los en roer de kaas erdoor.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schenk het eiermengsel over de asperges.
- Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175 ºC) in ± 35 min. bruin en gaar.
- Lekker met een gemengde salade.