Aspergequiche

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 6 plakjes bladerdeeg diepvries, ontdooid
  • boter om in te vetten
  • 100 g asperge filetrollade
  • 1 pot asperges à 580 gLutece, uitgelekt en in stukjes
  • 4 scharreleieren M
  • 1 deciliter koffieroom
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • peper
  • zout

Instructies

  • Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap (ø ± 34 cm).
  • Bekleed een ingevette taartvorm (ø 28 cm) met het deeg.
  • Snijd de overhangende randjes eraf.
  • Verdeel de asperge filetrollade over de bodem en leg de asperges erop.
  • Klop de eieren met de koffieroom los en roer de kaas erdoor.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Schenk het eiermengsel over de asperges.
  • Bak de quiche in een voorverwarmde oven (175 ºC) in ± 35 min. bruin en gaar.
  • Lekker met een gemengde salade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hartige taart / Vlees