Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 kg asperges
- 50 g bloem
- zout
- peper
- 4 eetlepels slagroom
- 3 plakken gekookte ham
- 70 g boter
- 6 eieren
- 50 g geraspte kaas
- 2½ dl melk
- nootmuskaat
Instructies
- Schil de asperges zorgvuldig, snij ze allemaal op dezelfde lengte af.
- Breng een pan met water met zout aan de kook.
- Laat hierin de asperges 20 minuten koken.
- Kook de eieren in 10 minuten hard.
- Hak de ham in grove stukken.
- Smelt 50 g boter in een pan, voeg de bloem toe en maak een witte roux.
- Verdun deze met de melk en met 2½ kooknat van de asperges.
- Breng ze op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng de gehakte ham door de saus.
- Doe op de bodem van een ovenvaste schaal wat saus.
- Pel de eieren en snij ze in schijfjes.
- Laat de asperges goed uitlekken, leg een laag asperges op de saus, dan een laagje ei, een laagje saus, asperges, ei, enz.
- Eindig met een laagje saus.
- Bestrooi met de geraspte kaas.
- Smelt de rest van de boter en schenk deze over de kaas.
- Zet de schaal even onder de grill en laat de bovenkant bruin worden.
- Serveer direct.