Asperges en prosciutto-rolletjes

Porties: 3 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 8 dikke, verse asperges
  • 250 gram mozzarella
  • 250 gram prosciutto (in dunne plakken)
  • 75 gram boter
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Schil de asperges en leg ze in een pan kokend water met zout.
  • Kook ze 4 - 8 minuten op een matig vuur, totdat ze mals maar nog wel knapperig zijn.
  • Giet ze af en leg ze in koud water.
  • Giet ze weer af en leg ze opzij.
  • Snij de mozzarella in 18 plakjes.
  • Scheid de prosciutti in stapeltjes en snij de boter in 12 klontjes.
  • Neem 3 asperges en leg ze op een plak prosciutto.
  • Leg 2 pakjes mozzarella tussen de asperges, plus een klontje boter.
  • Wikkel het hele stapeltje prosciutto om de asperges.
  • Herhaal dit met 5 andere stapeltjes. zodat je 6 rolletjes hebt.
  • Vet een ovenschaal licht met boter in.
  • Leg de aspergerolletjes op de bodem.
  • Leg een plakje mozzarella en een klontje boter op elk rolletje.
  • Strooi er peper over en laat ze 20 minuten boven in de oven staan.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip: In plaats van prosciuttoham kan ook parma- of serranoham gebruikt worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vlees