Asperges en prosciutto-rolletjes
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Schil de asperges en leg ze in een pan kokend water met zout.
- Kook ze 4 - 8 minuten op een matig vuur, totdat ze mals maar nog wel knapperig zijn.
- Giet ze af en leg ze in koud water.
- Giet ze weer af en leg ze opzij.
- Snij de mozzarella in 18 plakjes.
- Scheid de prosciutti in stapeltjes en snij de boter in 12 klontjes.
- Neem 3 asperges en leg ze op een plak prosciutto.
- Leg 2 pakjes mozzarella tussen de asperges, plus een klontje boter.
- Wikkel het hele stapeltje prosciutto om de asperges.
- Herhaal dit met 5 andere stapeltjes. zodat je 6 rolletjes hebt.
- Vet een ovenschaal licht met boter in.
- Leg de aspergerolletjes op de bodem.
- Leg een plakje mozzarella en een klontje boter op elk rolletje.
- Strooi er peper over en laat ze 20 minuten boven in de oven staan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip: In plaats van prosciuttoham kan ook parma- of serranoham gebruikt worden.