Asperges met avocado-saus

Asperges met avocado saus

Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1,2 kg asperges

Saus

  • 1 avocado
  • 8 bolletjes groene peper
  • 1 citroen
  • 1 eigeel
  • 1 eetlepel(s) cognac
  • 100 gram crème fraîche

Instructies

  • Breng in een ruime pan water aan de kook met wat zout.
  • Schil de asperges, snijd ongeveer 2 cm. van het kontje af.
  • Zodra het water kookt leg je de asperges in het water.
  • Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges rustig nagaren.
  • Na 20 minuten zijn ze gaar.
  • Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  • Snijd de avocado rondom over de lengte in tot aan de pit. neem met beide handen een helft in de hand en draai de avocado een kwart slag.
  • In 1 helft zit nog de pit.
  • Verwijder deze.
  • Haal het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil en doe het vruchtvlees in een staafmixerbakje samen met de groene pepers en het sap van de citroen.
  • Mix het geheel fijn met de staafmixer.
  • Voeg de eidooier, de cognac en de crème fraîche toe en roer door elkaar.
  • Serveer de asperges met deze saus.

Voedingswaarden

Calories: 110 kcal
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch