Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1,2 kg asperges
Saus
- 1 avocado
- 8 bolletjes groene peper
- 1 citroen
- 1 eigeel
- 1 eetlepel(s) cognac
- 100 gram crème fraîche
Instructies
- Breng in een ruime pan water aan de kook met wat zout.
- Schil de asperges, snijd ongeveer 2 cm. van het kontje af.
- Zodra het water kookt leg je de asperges in het water.
- Zet na 10 minuten het vuur uit en laat de asperges rustig nagaren.
- Na 20 minuten zijn ze gaar.
- Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
- Snijd de avocado rondom over de lengte in tot aan de pit. neem met beide handen een helft in de hand en draai de avocado een kwart slag.
- In 1 helft zit nog de pit.
- Verwijder deze.
- Haal het vruchtvlees met behulp van een lepel uit de schil en doe het vruchtvlees in een staafmixerbakje samen met de groene pepers en het sap van de citroen.
- Mix het geheel fijn met de staafmixer.
- Voeg de eidooier, de cognac en de crème fraîche toe en roer door elkaar.
- Serveer de asperges met deze saus.
Voedingswaarden
Calories: 110 kcal