Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper.
Doe 1 1/2 dl kippenbouillon, 1/2 dl droge witte wijn, wat dragon, een stukje laurierblad en het vocht van de asperges in een flinke pan en voeg eventueel nog wat zout of kruiden toe.
Leg de kipfilets hierin en kook die in ± 20 minuten gaar.
Haal de kip uit het vocht.
Houd zowel de soep als de kip warm.
Maak in een andere pan een roux van 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem en voeg dan zoveel soep toe, dat een gladde, niet te dunne saus ontstaat.
Breng op smaak met citroensap, zout, peper en eventueel wat wijn.
Roer 1 eierdooier los met een beetje saus en roer dit krachtig door de saus.
Houd de saus op laag vuur warm.
Leg er de kipfilets en de asperges in.
Klop de helft van 1/8 liter slagroom stijf en schep dit voorzichtig door de saus.
Warm het geheel nog even goed door, maar laat het niet koken.
Lekker met bloemig gekookte aardappelen of groene rijst.
Groene rijst is droog gekookte rijst met wat verschillende verse groene kruiden erdoor.