Asperges uit de oven
Zaterdag in Brabant geweest, maar helaas nog geen borden met "asperges" langs de weg gezien. Dus bij een goede groentenman een bos Belgische witte asperges gehaald
Ingrediënten
- 1 bos(jes) witte asperges belgisch of nederlands van ca 1 pond
- 8 plakken coburger ham 1 per elke 2 asperges
- olijfolie
Instructies
Voorbereiding
- Schil de asperges en haal de kontjes er af. Zet de schillen met de kontjes in een pannetje op met genoeg water dat ze net niet helemaal onderstaan. Laat de aspergebouillon zachtjes koken.
- Verwarm de oven voor op ca180°.
Bereidingswijze
- Leg telkens 2 asperges in de lengte op en plak ham.
- Zorg dat aan elke kant een asperge kopje zit en rol de ham op.
- Besprenkel het bakblik van de oven (of de ovenschaamet wat olijfolie, leg de aspergerollen er op en sprenkel daar nog wat olijfolie over.
- Zet de asperges ca 20 minuten in de oven, De ham is dan knapperig.
- Voeg dan 2 jus-lepels aspergebouillon toe en laat de asperges nog 8 a 10 minuten in de oven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips
Snijd de rolletjes door midden en verdeel ze over de borden. Sprenkel het bakvocht als saus over de asperges De rest van de aspergebouillon zeef je en bewaar je om een keer soep, aspergetoast of -ragout van te maken.
Snijd de rolletjes door midden en verdeel ze over de borden. Sprenkel het bakvocht als saus over de asperges De rest van de aspergebouillon zeef je en bewaar je om een keer soep, aspergetoast of -ragout van te maken.