Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Hak de ui en knoflook fijn.
- Was wat peterselie en hak deze ook fijn.
- Snij het spek in dunne reepjes.
- Was de aubergines, verwijder de steel en snij in de lengte in plakken.
- Bestrooi met zout en laat een half uurtje uitlekken.
- Pel en ontpit de tomaten en snij in blokjes.
- Bak het spek uit in 50 g boter.
- Haal ze uit de pan en bak in het vet de ui zachtjes zonder kleur te krijgen.
- Droog de aubergines en bak ze in het vet.
- Beboter een ovenvasteschaal en leg op de bodem een blaadje laurier.
- Leg een laag aubergine op de bodem, daarop een laag tomaat, een paar reepjes spek, wat peterselie, knoflook en tijmpoeder, dan weer een laagje aubergine enz.
- Snij de rest van de boter in vlokjes en leg deze boevnop.
- Schuif de schaal in een voorverwarmde oven van 180ºC.
- Laat ze daar 30 minuten.