Aubergine-casserole

Porties: 4
Total time 2 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 400 gram in stukjes gesneden lamslappen
  • 1 grote ui
  • 1 of meer teentjes knoflook
  • 4 eetlepels boter
  • 1 grote gepelde en in stukjes gesneden vleestomaat
  • 1 theelepel oregano
  • zout peper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano

Instructies

  • Snipper de ui en de knoflook.
  • Bak de stukjes vlees met de ui en de knoflook in de helft van de boter.
  • Voeg de tomaat, peper, zout, paprikapoeder, oregano en een kopje water toe en laat alles 1 uur zachtjes stoven tot het vlees zo goed als gaar is.
  • Snijd de aubergines in plakjes en bak die in de rest van de boter snel aan.
  • Strooi er wat paprikapoeder en zout op.
  • Bestrijk een ovenvaste schaal met boter, leg er de plakjes aubergine in en daarop het vleesmengsel.
  • Voeg zo nodig nog wat warm water toe.
  • Dek de schaal met folie af, zet hem in een voorverwarmde, matig hete oven (175°C)
  • en laat het gerecht ± 30 minuten bakken.
  • Geef er pilavrijst bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Lamsvlees / Vlees
Land van herkomst Nederland