Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 30 g bloem
- 75 g geraspte kaas
- nootmuskaat
- 60 g boter
- 5 dl melk
- zout
- peper
Instructies
- Schil de aubergines en snij ze in de lengte in schijven van 4 mm dik.
- Maak er met een scherp mes strepen over en leg ze in een bak met koud water.
- Laat ze uitlekken en bak ze 8 minuten in een friteuse van 175º C.
- Haal ze uit het vet en laat uitlekken.
- Smelt 50 g boter in een pan en voeg de bloem toe.
- Geef er langzaam de melk bij en maak een gladde saus.
- Geef hier zout, peper en nootmuskaat bij en laat 6 minuten zachtjes sudderen.
- Haal de pan van het vuur en voeg de kaas toe.
- Leg een laag aubergine in een ovenvaste schaal.
- Bestrooi met zout en bedek met een laag saus.
- Dan weer een laag aubergine, zout en saus enz.
- Snij de rest van de boter in stukjes en verdeel deze over de saus.
- Schuif de schaal in een oven van 200º C.
- Laat ze 15 minuten gratineren.