Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 0,5 l kippenbouillon
- 2 uien
- 100 g ontbijtspek
- 350 g kipfilet
- 30 g boter
- zout
- peper
- 100 g geraspte oude kaas
- 1 deciliter droge witte wijn
- allesbinder
Instructies
- Verwarm de oven voor tot 220 °C.
- Verwijder de steelaanzet van de aubergines, halveer ze en hol de helften met een lepel uit.
- Breng de bouillon aan de kook en kook hierin de auberginehelften in ca. 10 minuten gaar.
- Pel en snipper de uien.
- Snijd het spek en de kipfilet in stukjes.
- Snijd het auberginevruchtvlees klein.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak het spek uit.
- Voeg de ui, de kip en de stukjes aubergine toe en bak het geheel al omscheppend ca. 5 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de auberginehelften goed uitlekken.
- Leg ze naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het kipmengsel.
- Strooi de kaas erover.
- Schenk de helft van de bouillon (waarin de aubergines zijn gekookt) in de ovenschaal.
- Bak de gevulde aubergines in ca. 15 minuten bruin.
- Schenk het vocht uit de ovenschaal in een pan en voeg de wijn toe.
- Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.
Notities / Tips / Wijnadvies
Breng het aan de kook en bind het eventueel met allesbinder.
Lekker met rijst