Aubergine soufflée

gesouffleerde aubergine
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 aubergines
  • 3 uien
  • dl melk
  • paprikapoeder
  • 6 eetlepels olie
  • 75 g bloem
  • 55 g boter
  • 2 eieren
  • zout
  • peper
  • 50 g geraspte kaas

Instructies

  • Maak van 25 g boter, 25 g bloem, 2½ dl melk, zout en peper een béchamelsaus.
  • Was de aubergines, droog ze en verwijder de steel en snij ze in de lengte doormidden.
  • Strooi er zout over en laat ze 30 minuten uitlekken.
  • Bestrooi de vleeskant met bloem.
  • Verhit de olie in een pan en bak hierin de aubergines, eerst met de bloemkant naar beneden en daarna de andere kant.
  • Laat ze uitlekken en haal er voorzichtig met een lepel het vruchtvlees ui, zonder de schil te beschadigen.
  • Maak er puree van en meng deze door de béchamelsaus.
  • Schil de uien en hak ze fijn en laat ze glazig worden in de rest van de boter.
  • Meng ook dit weer door de béchamel.
  • Werk er ook de twee eierdooiers door.
  • Voeg er wat paprikapoeder bij.
  • Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig door de béchamel.
  • Vul met dit mengsel de aubergines en bestrooi met de geraspte kaas.
  • Zet ze 15 minuten in een oven van 180ºC.
  • Laat ze gratineren en souffleren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Kaas
Land van herkomst Frankrijk
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch