Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 4 aubergines
- 3 uien
- 2½ dl melk
- paprikapoeder
- 6 eetlepels olie
- 75 g bloem
- 55 g boter
- 2 eieren
- zout
- peper
- 50 g geraspte kaas
Instructies
- Maak van 25 g boter, 25 g bloem, 2½ dl melk, zout en peper een béchamelsaus.
- Was de aubergines, droog ze en verwijder de steel en snij ze in de lengte doormidden.
- Strooi er zout over en laat ze 30 minuten uitlekken.
- Bestrooi de vleeskant met bloem.
- Verhit de olie in een pan en bak hierin de aubergines, eerst met de bloemkant naar beneden en daarna de andere kant.
- Laat ze uitlekken en haal er voorzichtig met een lepel het vruchtvlees ui, zonder de schil te beschadigen.
- Maak er puree van en meng deze door de béchamelsaus.
- Schil de uien en hak ze fijn en laat ze glazig worden in de rest van de boter.
- Meng ook dit weer door de béchamel.
- Werk er ook de twee eierdooiers door.
- Voeg er wat paprikapoeder bij.
- Klop de eiwitten zeer stijf en meng ze voorzichtig door de béchamel.
- Vul met dit mengsel de aubergines en bestrooi met de geraspte kaas.
- Zet ze 15 minuten in een oven van 180ºC.
- Laat ze gratineren en souffleren.