Autentieke Indische nassi goreng

Wanneer je zelf nassi goreng wilt maken is deze variant heel smakelijk De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar Je moet er alleen even wat extra tijd insteken
Porties: 6
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 gram witte rijst
  • 2 kipbouilionblokjes
  • 2 kipfilets
  • 150 gram ontbijtspek
  • 1 grote rode ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 stukje trassi
  • 1 stukje verse djahe gember
  • 1 rode peper
  • 1 theelepel theelepel sambal
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel ketoembar
  • 2 theelepel djintan
  • 2 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 pak nassi groenten
  • 2 of 3 eetlepels ketjap manis
  • Zeezout en vers gemalen zwarte peper naar smaak
  • 5 eieren
  • Scheutje melk
  • Zout en peper

Instructies

  • Breng ruim water aan de kook met de 2 kipbouilionblokjes
  • Kook 400 gram snelkookrijst
  • Afgieten en met de deksel op de pan laten nagaren
  • Snij de kipfilet in stukjes
  • En ook het ontbijtspek
  • Ga nu de boemboe maken
  • Pel de rode ui
  • Snij deze in grove parten
  • Doe dit in een mengkom
  • Doe de 4 geschilde teentjes knoflook erbi
  • En een stukje trassi
  • Snij de rode peper doormidden en haal onder stromend water de zaadlijsten eruit
  • Snij de peper alvast in stukjes en doe bij de kom in
  • Doe de theelepel sambal erbij
  • En het geschilde stukje verse gember
  • Dan de laos
  • De ketoembar
  • De djintan
  • En de nootmuskaat
  • Tenslotte de eetlepel zonnebloemolie
  • Maak er een boemboe van met een staafmixer
  • Fruit de boemboe in een hete wok
  • Ongeveer 3 minuten
  • Doe dan de stukjes kipfilet erbij
  • Wanneer deze gaar zijn doe bak je het ontbijtspek mee
  • Daarna de nassigroenten
  • Als laatste nog 2 of 3 eetlepels ketjap manis
  • Haal daarna van het vuur laat de smaken heerlijk intrekken
  • Eventueel wat zout en vers gemalen zwarte peper naar smaak toevoegen
  • Wanneer je gaat eten bak je de nassi goreng weer op
  • En maak je van de eieren met het scheutje melk
  • Zout en peper naar smaak in wat vloeibare in een koekenpan roerei en doet dit doot de nassi goreng
  • Salamat makan

Notities / Tips / Wijnadvies

Mijn oudste dochter en haar vriend komen eten en dus zet ik mijn beste beentje voor met Indisch koken in mijn dapur (keuken).
En stiekem ook omdat mijn man dol is op nassi goreng
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Rijst / Varkensvlees
Land van herkomst Indonesië