Authentieke boeren erwtensoep

Met ingrediënten die in een goede erwtensoep horen, mijn eigen overheerlijke variant gemaakt
Recept categorie(ën) Soep
Land van herkomst Nederland
Totale tijd 6 minuten
Aantal porties: 5 liter

Van wie is dit recept: Els Jonker
Deel dit recept op jou Facebook Pin dit recept

Print dit recept

---------------------------------------------------------------------------------------------

Bereidingswijze:

  • Drieënhalve liter water opzetten met
  • 6 boulionblokjes
  • De varkenspoot
  • De hamschijven
  • De varkenstaartjes
  • En de doorregen spekreepjes
  • Even aan de kook brengen en dan gelijk het vuur op het zachts
  • De gewassen spliterwten toevoegen
  • De halve knolselderij schillen, in plakjes en dan in kleine blokjes snijden en toevoegen
  • De aardappelen schillen, in kleine blokjes snijden, wassen en in de pan doen
  • Uren op het zachtste pitje laten trekken en regelmatig omscheppen tot alle spliterwten kapot gekookt zijn.
  • Wel gaan controleren met de spatel of de erwten niet aan de bodem van de pan gaan koeken en indien nodig lossteken met de spatel
  • Het vlees eruit halen met een schuimspaan en in een vergiet doen
  • De varkenspoot kan weg en eventueel het oor ook die zijn puur voor de authentieke smaak.
  • Het zakje hutspot in de pan doen met de gesneden en gewassen prei
  • Zwarte peper naar smaak toevoegen, mag best royaal.
  • De rookworsten in plakjes snijden en in de pan doen.
  • Het zwoert van de varkenstaartjes verwijderen en wegdoen het vlees er met een scherp mesje afschrapen/pluizen
  • Het vlees van de hamschijven klein maken en al het vlees terugdoen in de pan

Tips

Je moet niet bang zijn voor vieze handen bij het pluizen en snijden van het vlees uit de erwtensoep
De handen ondertussen een aantal keren schoonspoelen met water werkt makkelijker

---------------------------------------------------------------------------------------------



Deel dit lekkers op Facebook Pin dit recept
Print dit recept